Royal Delft en Schiffmacher Tattoo Heritage presenteren: Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Speciaal voor deze samenwerking heeft Henk Schiffmacher met de meesterschilders van Royal Delft een aantal unieke objecten gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken. 

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft, Van Der Mandele Stichting en in samenwerking met de Hartstichting en DelftsPeil.

Een onverwachte samenwerking over geloof, hoop en liefde

Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Inkt verbindt. Gelaagd, diepgeworteld en met respect een ode aan het Delfts Blauw en de kunst van het tatoeëren. Een unieke samenwerking tussen twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het oosten. Rijk aan cultuur, traditie en symboliek. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Met naald in de huid of met penseel op het biscuit. 

De expositie is tot en met 31 oktober te zien bij Royal Delft.

Koop nu uw ticket

Bekijk de Schiffmacher Royal Blue Tattoo collectie online

Bekijk de collectie

Stichting Schiffmacher Tattoo Heritage

Om het waardevolle en unieke culturele erfgoed van Henk Schiffmacher en zijn tattoo art te ontsluiten, toegankelijk en zichtbaar te maken voor de generaties van nu en van straks, is de Schiffmacher Tattoo Heritage opgericht. Ten behoeve van internationale kennisuitwisseling over betekenis, rituelen en verhalen die anders verloren dreigen te gaan. De aandachtsgebieden ‘collection, art & craft, academy en library’ bieden kansen voor onverwachte samenwerkingen en crossovers.

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door: