Activiteitenagenda

Gedurende het hele jaar zijn er leuke activiteiten bij Royal Delft! Zo zijn er elk jaar de Delfts Blauw Dagen in november en kun je genieten van verschillende high teas door het jaar heen! Dit slechts een greep van de leuke activiteiten! Lees verder om meer te weten te komen over wat er de komende maanden te beleven is bij Royal Delft.

1 januari - 31 december

365 jaar Royal Delft

Uniek tegeltableau

Royal Delft omarmt al 365 jaar het bijzondere ambacht van het maken en vernieuwen van Delfts Blauw. Wij laten iedereen de passie en de schoonheid van het Royal Delfts Blauwe ambacht beleven. Vanaf 1 januari 2018 wordt iedere dag één bezoeker gevraagd deel uit te maken van dit ambacht door bij te dragen aan het schilderen van een uniek tableau. 365 mensen uit alle hoeken van de wereld verenigen zich in een stuk Royal Delft geschiedenis. Bezoek dit jaar Royal Delft en wie weet wordt u uitgekozen om te schilderen!

28 maart - 30 september 2018

Nouveau Blue

Tijdelijke tentoonstelling

Ter gelegenheid van 365 jaar Royal Delft

In de 19e eeuw wordt door Royal Delft de fundering gelegd voor het aardewerk dat vandaag de dag door producenten over de hele wereld wordt gemaakt: het nieuwe Delfts Blauwe aardewerk is geboren. Een aantal personen uit de geschiedenis van Royal Delft spelen hierin een hoofdrol. Leer deze bijzondere mannen en hun innovaties kennen door een bezoek te brengen aan de tentoonstelling Nouveau Blue: van visie tot realisatie.

Tot en met 31 augustus

Zomervakantie bij Royal Delft

Eropuit met de (klein)kinderen!

Tijdens de zomervakantie is Royal Delft zeven dagen per week open van 9 tot 5. Een perfect moment dus om te zien hoe dit iconische bedrijf sinds de Gouden Eeuw, al 365 jaar, het Delfts Blauwe ambacht beoefent! Bekijk deze pagina om te zien wat er met kinderen te doen is. 

8 & 9 september

Open Monumentendag

Meer dan alleen Delfts Blauw!

De aardewerkfabriek Royal Delft werd in 1653 aan het Oosteinde opgericht. De productie van onder andere het Delfts blauw aardewerk werd vanaf 1907 vanuit de binnenstad naar de huidige locatie verplaatst. Het hoofdkantoor, aangebouwd in 1930, is een ontwerp van A. van der Lee gekenmerkt door strakke, kubistische vormen met expressieve details. In en om de binnentuin een bijzondere collectie van bouwonderdelen in bouwkeramiek. Op beide dagen zullen twee gratis, Nederlandstalige inloop rondleidingen over bouwkeramiek worden georganiseerd, om 11.00 uur en 14.00 uur. Vol = vol

18 januari - 30 juni 2019

Glorious Delft Blue

Grandeur van de Gouden Eeuw

Tijdelijke tentoonstelling

Met imponerende portretteren, fascinerende stillevens en stijlvolle pronkstukken was de Gouden Eeuw uniek. Met de tentoonstelling Glorious Delft Blue presenteert Royal Delft de Delfts Blauwe glorie en de grandeur van deze periode in al zijn pracht. In verschillende thema’s wordt een relatie gelegd met de Gouden Eeuw en hedendaagse pronkstukken en trends. Iedere maand zullen er extra activiteiten worden georganiseerd gerelateerd aan de thema’s. Foto: Frieda Mellema