Henk Schiffmacher - Een lezing over zijn reis over huid en aarde

Een middag over liefde voor volkskunst, verzamelen, de perfectie van imperfectie, ambachtelijk meesterschap en de rijkheid aan symboliek. De expositie Schiffmacher Royal Blue Tattoo is een ode aan de verbinding tussen Delfts blauw en de tattoo met als thema ‘geloof, hoop en liefde’.

Twee traditionele ambachten uit een oude wereld. Overzees hier naartoe gehaald vanuit het Oosten. Kunstvormen die eenmalig handmatig worden aangebracht. Vanuit een getekende symbolische afbeelding naar een driedimensionaal decor op biscuit van keramiek of als versiering op het lichaam. Penseel en tattoeage naald hebben dan dezelfde functie. Met inkt of pigment voorgoed ingekapseld of ingebakken.

Eenmalig en voor een exclusief gezelschap, geeft tatoeëerder, kunstschilder en ontwerper Henk Schiffmacher, een lezing over zijn reis over huid en aarde en gaat hij in dialoog met de gasten.          

Toegang is inclusief ontvangst met koffie, thee en gebak, een tegel uit de speciale collectie en entree naar de tentoonstelling Schiffmacher Royal Blue Tattoo en de Royal Delft Experience. Ook is er de gelegenheid om een speciaal gesigneerd exemplaar van het expositieboek aan te schaffen.

Datum  : 23 februari 2020                                                                          

Tijd      : 14:30 uur (inloop 14:00 uur)

Locatie : Royal Delft – De Porceleyne fles, Delft

Kosten  : € 49,95 per deelnemer

Er zijn een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Aanmelden