Gast ontwerpers

Delfts Blauw en ontwerpers

De producten van Blue D1653 worden ontworpen door de (Hollandse) gildemeesters van de 21e eeuw; bekende Dutch Designers. Zij bedenken en ontwikkelen nieuwe producten en laten zich daarbij inspireren door de meester- schilders van Royal Delft, die de verfijnde gildekunst van het aardewerk schilderen en door overlevering en strenge selectie hebben geleerd. De samenwerking tussen de Designers en Royal Delft meester-schilders leidt tot producten met een uitgesproken karakter; Delft Blue meets Dutch Design.

Jacob de Baan

Ontwerper & art director

Jacob de Baan studeerde aan de TU Delft en de Gerrit Rietveld Academie. Na zijn studie werkte hij bij frog design en in 1995 startte hij zijn eigen studio. Hij werkte als art director en ontwerper o.a. voor het Van Gogh Museum, Philips en Swarovski. Jacob de Baan woont en werkt in Amsterdam en in Istanbul. Het servies New Delft en het likeursetje voor Royal Delft zijn ontwerpen van Jacob de Baan i.s.m. Margit Seland en Marjet Wessels Boer.

Arian Brekveld

Ontwerper

In 1995 is Arian Brekveld afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven. Het MOMA in New York heeft een aantal van zijn ontwerpen aangekocht om in haar collectie op te nemen. Sommige ontwerpen staan ook beschreven in het boek "Designers in Nederland”. Met zijn ingetogen visie ontwerpt Arian Brekveld tijdloze design producten.

Chris Koens

Ontwerper

Chris Koens is opgeleid als industrieel ontwerper aan de Design Academy in Eindhoven. Hij is eigenaar van Studio Chris Koens sinds 1996. Naast zijn ontwerpen voor het label Blue D1653 heeft hij ook ontwerpen gemaakt voor Royal Leerdam Crystal en Royal VKB (beide onderdeel van de Royal Delft Group).

Ramón Middelkoop

Ontwerper

Ramón Middelkoop is opgeleid als industrieel vormgever aan de Design Academy in Eindhoven. Hij geeft vorm aan objekten, producten, meubels en interieurs. Eén van zijn bekenste ontwerpen is de MY PAPER BAG. Daarnaast heeft hij les gegeven op de Design Academy in Eindhoven en de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Ramón Middelkoop heeft samen met Chris Koens Proud Mary ontworpen voor Royal Delft. 

Damian O'Sullivan

Ontwerper

Damian O'Sullivan , geboren in 1969 uit Frans-Ierse ouders, groeide op in Nederland. Hij studeerde Industrial Design aan de Royal College of Art in London. Een jaar later werd hij gevraagd bij Philips Design in Eindhoven. Vier jaar later startte hij zijn eigen bureau: Damian O’Sullivan Design in Rotterdam.

Nicole van Schouwenburg

Brand- & interieur ontwerper

Na haar afstuderen, als grafisch ontwerper aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in 1984, startte Nicole van Schouwenburg haar eigen ontwerpbureau. Voor een huwelijk kalligrafeerde zij diner borden in de sfeer van Delfts Blauw. Zo ontstond het idee voor een product. Royal Delft omarmde de Diskus! serie meteen. Inmiddels werkt deze Dutch Designer op de Turks & Caicos Islands in hotel branding.