Augmented Blueware

Stelt u zich eens voor, uw eigen persoonlijke servies, voorzien van de decoraties van uw eigen unieke Delfts Blauwe vaas. Royal Delft, FLEX/design en TWNKLS|Augmented Reality maken het mogelijk door een samensmelting van hun expertises. Wij zijn ontzettend trots dat deze mooie samenwerking is beloond met een Dutch Design Award in de categorie Best Client. "Een diepgeworteld merk met een zeer rijke geschiedenis gaat de interactie aan met innovatieve technieken en nieuwe partners. Dit koninklijke bedrijf blijft zich steeds ontwikkelen en begrijpt wat design kan doen om hun ‘business’ nieuwe impulsen te geven" aldus de jury. 

Nu te zien in de showroom van Royal Delft

Het concept Augmented Blueware, dat in 2018 is bekroond met een Dutch Design Award, is nu te zien in de showroom van Royal Delft. Een state-of-the-art, innovatief 3D-scanproces zorgt ervoor dat een specialist de decoratie van het volledige oppervlak van een handbeschilderde Delfts Blauwe vaas kan afhalen en vervolgens kan uitvouwen als een platte, digitale kaart. Met dit grafische decor maken de ontwerpers van Royal Delft mooie transfer-reproducties, die vervolgens als decoratie op het servies kunnen worden aangebracht, zo vaak en veel als men wenst. 

Innovatie van eeuwenoud ambacht

Het innovatieve procedé dat Royal Delft, FLEX/design & TWNKLS|Augmented Reality ontwikkelden, zorgt ervoor dat het specifieke decor van een unieke handbeschilderde vaas wordt omgezet naar een servies gedecoreerd met datzelfde unieke design. Zo kun je een prachtig gedekte tafel realiseren die niemand anders heeft.