75 jaar vrijheid

Op 5 mei 2020 zouden we als Nederland 75 jaar vrijheid vieren. De corona crisis zorgt ervoor dat grote festiviteiten niet gepast zijn en we op een andere manier, maar met wellicht nog grotere waardering, de vrijheid herdenken. Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid brengt Royal Delft een nieuwe herinneringsbordje uit.

Het nieuwste herinneringsbordje ’75 jaar vrijheid’ past in de jarenlange traditie van het bedrijf om bij gebeurtenissen van landsbelang een bordje uit te brengen. De decoratie voor het nieuwe bordje is geïnspireerd op het bordje dat voor de allereerste Bevrijdingsdag is gemaakt: beiden zijn voorzien van een vredesduif. Het bordje, met een diameter van 23,5 centimeter, is voorzien van een vaandel in de kleuren rood, wit en blauw.

Naast het handbeschilderde bord komt er een ook een kleinere versie met een getransfereerde decoratie. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de traditie van herinneringsborden wordt aangevuld met een transfer variant.

Beide bordjes zijn vanaf nu te bestellen in de webshop van Royal Delft. Het handbeschilderde bord is verkrijgbaar in de showroom aan de Rotterdamseweg 196 in Delft. De showroom is doordeweeks open en houdt rekening met alle geldende RIVM maatregelen.