Miniatuur gebouwen in Delfts Blauw

In de traditie van het Royal Delft hoort ook het maken van de wereldberoemde Delfts Blauwe huisjes. Een miniatuur van een pand brengt gevoel van trots en waardering. Bij Royal Delft vertalen wij samen met u uw trots naar het unieke Delfts Blauw. Dat kan zowel in een handgeschilderde uitvoering als een transfer versie. 

Minitiatuurpanden met karakter

Het handschrift van de modelleur

Bij het vertalen van een pand in een miniatuur is het handschrift van de modelleur van groot belang. Het weglaten van bepaalde elementen is nodig om het model te kunnen gieten. De modelleurs van Royal Delft weten dit zo te doen dat het unieke karakter van uw pand behouden blijft.

Interesse? Neem contact met ons op

Handbeschilderde huisjes

Oog voor detail

Nadat het kleimodel is gegoten en afgewerkt tot een zogenaamd biscuit zal de meesterschilder het pand schilderen met de onmiskenbare delftsblauwe decortechnieken. Blauwschakeringen en detail worden door de schilder aangebracht waardoor het huisje tot leven komt.

Transfertechniek

Met smaak ontworpen

Als alternatief voor hand schilderen bestaat ook de mogelijkheid om het decor middels gezeefdrukte transfers aan te brengen. Onze meesterschilder maakt éénmalig een ontwerp die daarna in veelvoud gedrukt kan worden. Deze techniek is het meest geschikt voor grotere aantallen maar vanaf 25 stuks loont het al deze te onderzoeken.